Internet zonder beperkingen, dat is POF. De afkorting staat voor Polymer Optical Fiber, een optische (LED) technologie met een onbeperkt krachtige én betrouwbare internetverbinding. Ideaal voor thuis en op kantoor. Spindler omarmt deze innovatie en gaat de technologie in allerlei projecten binnenkort toepassen. Om te beginnen op het eigen hoofdkantoor…

Internet is een onmisbare schakel in alles wat wij doen. Toch ontbreekt het in woningen en op kantoren vaak aan een goede internetverbinding. De reden? Tot aan de meterkast is het goed geregeld, maar eenmaal binnen biedt het vaak traditionele inpandige netwerk met UTP- of coaxkabels, onvoldoende bandbreedte. Het gevolg? Een haperende Wifi of helemaal geen verbinding! Terwijl er steeds meer vraag is naar betrouwbare netwerken met een ongekende bandbreedte, denk maar aan de Cloud of aan ontwikkelingen als domotica en the internet of things. 

Lichttechnologie

“De dunne plastic kabel van POF is te vergelijken met glasvezel, maar dan van plastic,” zegt Luuk Pals, visionair en oprichter van FIBERunlimited. ”De OptoXS™ systeem is een nieuwe wereldstandaard en is ongevoelig voor interfenties. Dat komt omdat het OPTOXS™ systeem op basis van lichttechnologie (LED) werkt. En licht reageert niet op elektromagnetische storingen en kan daarom worden aangelegd bij de elektriciteitsleidingen, dataleidingen of elektronische apparatuur zonder dat dit invloed heeft op de data-overdracht via de POF-kabel. Dit maakt het OptoXS™-netwerk betrouwbaar.” 

Installateur

En daar gaat het bij dit systeem het vooral om: betrouwbaarheid en bandbreedte. “snelheid,” voegt Pals toe. “En dan heb ik het niet alleen over de snelheid in gebruik (1Gbps, sneller is al in ontwikkeling), maar ook over het aanleggen van zo’n systeem in een woning of kantoor. Een installateur doet dit gemiddeld 2 tot 3x zo snel dan bij een traditioneel netwerk. Niet onbelangrijk in een tijd dat de Nederlands markt in de bouw een enorm tekort aan mensen en dus handen hebben.” 
Dat optische netwerken de toekomst zijn voor internet, realiseert Spindler zich maar al te goed. Ook omdat ze in vergelijking tot traditionele inpandige netwerken 20 tot 30% goedkoper zijn in Cost of Ownership. Dat maakt dit soort producten niet alleen efficiënter, maar ook goedkoper.  

Innovaties 

En juist dat telt bij Spindler. “We staan altijd positief tegenover innovaties, zeker als ze betrouwbaar, snel en goedkoop zijn,” zegt Richard Spindler. “Je gunt niemand traag of slecht internet, we willen allemaal internetten, gamen, streamen of netflixen!” Voordat Spindler deze absolute meerwaarde aan klanten op grote schaal gaat aanbieden, wordt op dit moment deze POF-technologie in het eigen kantoor in Rotterdam aangelegd. “Zeer verstandig, “aldus Pals. “Op deze manier ervaren ze zelf de voordelen en krijgen ze bovendien routine in het aanleggen van het systeem.”