Sinds 1 april is Suzanne Comba lid van het Management Team van Spindler. De 27-jarige Hoofd Tekenkamer is niet alleen het jongste MT-lid ooit in de geschiedenis van deze Rotterdamse Totaalinstallateur, ze is ook de eerste vrouw van het MT!

Comba maakte haar entree bij Spindler drie jaar geleden. “Ik was afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit en op zoek naar een tijdelijke bijbaan, als voorafje op een echte job. Ik kon toen tijdelijk als baliemedewerkster aan de slag.” Op deze manier kwam ze met veel mensen in contact en leerde ze het bedrijf in no-time kennen. Bovendien verrichte ze allerlei taken naast haar baliewerk, kwam ze regelmatig met suggesties vanuit haar studie en liet ze zien betrokken en gedreven te zijn. “Juist op het moment dat ik had besloten ergens anders aan de slag te gaan, vroeg Richard Spindler of ik Hoofd Tekenkamer wilde worden, een behoorlijke verrassing.” 

Motiveren en begeleiden

Spindler zocht voor deze positie geen ‘standaard techneut’, maar iemand met initiatief en verantwoordelijkheid, een persoon die oog heeft voor planning, budget en weet hoe je medewerkers motiveert en begeleid. “Dat klonk als een regelrechte uitdaging. Natuurlijk realiseerde ik mij dat ik voor deze functie wel basiskennis van de techniek moet hebben. Daarom heb ik mij meteen laten inschrijven voor een technische opleiding (MIT) in de avonduren. Dat diploma heb ik inmiddels. Toch weet ik dat ik er ondanks deze opleiding, nog lang niet ben!” 
Maar omdat ze deze functie op haar eigen manier mag en kan invullen, bevalt het Comba erg goed. En haar team is ook enthousiast. “Als afdelingshoofd ben ik er vooral voor mijn medewerkers. Dus probeer ik mijn team te ondersteunen waar ik kan. Belangrijkste in dit verband is dat ze met plezier naar hun werk gaan; dat vertaalt zich namelijk altijd in betere prestaties. 

Als eerste vrouw ooit

Sinds deze maand is Suzanne Comba ook lid van het MT van Spindler. Als eerste vrouw ooit. “Dat klinkt allemaal leuk en spannend, maar ik heb er geen speciale gevoelens bij. Ik houd van dit werk, van dit bedrijf en vooral van de Rotterdamse no-nonsense cultuur. En daar is niets mannelijks of vrouwelijks aan. Van mij wordt verwacht dat ik actief en positief meedenk en met eigen, frisse ideeën kom. Daar ben je MT-lid voor.”