Als familiebedrijf besteedt Spindler veel aandacht aan haar medewerkers. Dat begint al bij de eerste kennismaking. In tegenstelling tot collega-bedrijven, doen wij de selectie en werving op een andere – meer verrassende – manier. “Bovendien letten we ook op meerdere kwaliteiten,” zegt HR Manager Cindy Man. 

De installatiebranche heeft nog steeds een tekort aan mensen. Bijna elke installateur heeft moeite met het invullen van meerdere vacatures. In hun zoektocht naar nieuwe medewerkers, vissen de meeste bedrijven in dezelfde vijver en is ook de manier waarop ze dat doen, vrijwel identiek. “Ons werd vorig jaar duidelijk, dat de traditionele manier van werven niet langer meer werkte,” vertelt Cindy Man. “Op allerlei oproepen, kregen we nauwelijks geschikte kandidaten. Bovendien leverde onze manier van selecteren – vooral op basis van CV’s – niet meer het gewenste effect en resultaat.” Vervolgens kwamen het idee van vacaturefilmpjes en van een speciale Spindler-wervingsdag in De Kuip.” 

De Kuip 

De keuze voor het laatste is eigenlijk best logisch, Rotterdamser dan Spindler bestaat nauwelijks. “Bovendien zijn we al jaren trouwe sponsor van Feyenoord, dus De Kuip als decor is niet alleen waanzinnig leuk, maar ook treffend.” Inmiddels hebben er twee van dit soort wervingsdagen plaatsgevonden. Daarbij stonden er naast een kennismaking met de medewerkers van Spindler, ook andere items op het programma: van speeddates tot een heuse voetbalwedstrijd en een spectaculaire pendulesprong. “Waar het ons om gaat, is dat we een goede indruk krijgen van de persoon zelf: wat is zijn of haar persoonlijkheid, past hij of zij in ons team, waar ligt zijn of haar interesse, hoe communiceert hij of zij met anderen, houdt de nieuwe medewerker van (dezelfde droge Rotterdamse) humor en ga zo maar door, oftewel: past deze persoon bij de cultuur van Spindler als familiebedrijf. Dat zorgt niet alleen voor een goede samenwerking en betere teamverband, maar ook voor meer werkplezier en dat telt voor ons meer dan alleen een “behaald papiertje”. Ook omdat de business van tegenwoordig meer om dit soort skills vraagt, dan enkel om een goede CV.” 

De twee wervingsdagen van Spindler hebben inmiddels 24 nieuwe medewerkers opgeleverd.